Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Αν δεν καταφέρεις να αγαπήσεις τον άνθρωπό σου…


Αν δεν καταφέρεις να αγαπήσεις τον άνθρωπό σου…
Αν δεν καταφέρεις να αγαπήσεις τον άνθρωπό σου, δεν θα καταφέρεις να αγαπήσεις ποτέ κανέναν.
Ξέρεις για ποιον μιλάω… Για τον άντρα σου. Τη γυναίκα σου. Τον σύντροφο που διάλεξες εσύ… Αν δεν καταφέρεις να αγαπήσεις τον άνθρωπο αυτόν, δεν θα καταφέρεις να αγαπήσεις αληθινά, ποτέ κανέναν…
‘’Αγαπώ τους φίλους μου’’, ίσως μου πεις… Με τους φίλους, δεν κοιμάσαι και ξυπνάς μαζί. Δε μοιράζεστε έγνοιες για παιδιά, λογαριασμούς, δουλειές, υποχρεώσεις. Με τους φίλους δεν συγκρούεστε το ίδιο συχνά, δεν έρχεστε στην ίδια τη τριβή, όπως με το σύντροφό σου.
‘’Αγαπώ τα παιδιά μου’’. Ναι. Δε το αμφισβητώ. Τα παιδιά σου τα αγαπάς. Τα λατρεύεις τα παιδιά σου. Μην ξεχνάς όμως, ότι τα παιδιά σου, είναι έναν κομμάτι του εαυτού σου. Αγαπώντας τα παιδιά σου, και ένα κομμάτι από εσένα αγαπάς.
Ο σύντροφος, ο σύζυγος, η γυναίκα, ο άντρας με τον οποίο διάλεξες να πορευθείς μαζί, είναι ένας ξένος. Καλείσαι να αγαπήσεις έναν ξένο άνθρωπο από το μηδέν. Εδώ είναι η μαγκιά. Εδώ είναι το μεγαλείο.
Αν δεν καταφέρεις λοιπόν να αγαπήσεις τον άνθρωπο αυτόν, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να αγαπήσεις ποτέ κανέναν;
Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος
Ψυχολόγος M.Sc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...